'United betaalt Ten Hag-clausule niet, maar heeft 'separate agreement' met Ajax'

'United betaalt Ten Hag-clausule niet, maar heeft 'separate agreement' met Ajax'

21-04-2022 12:33 Laatste update: 12:39
31

Ajax en Manchester United hebben een 'bijzondere overeenkomst' gesloten rond de overstap van Erik ten Hag. Engelse media melden dat The Mancunians niet de contractueel vastgelegde afkoopsom heeft betaald.

Er zou een afkoopclausule van twee miljoen euro in het contract van Ten Hag bij Ajax hebben gestaan, maar die is naar verluidt niet gebruikt. Engelse media, waaronder The Guardian, schrijven dat Manchester United en de Amsterdammers een 'separate agreement' hebben gevonden waardoor de afkoopclausule niet geactiveerd hoefde te worden.

Wat dat betekent voor het bedrag dat Ajax krijgt, is niet duidelijk. Het zou kunnen dat algemeen directeur Edwin van der Sar vanwege de goede verhoudingen met United genoegen heeft genomen met minder, maar de mogelijkheid bestaat ook dat juist die vriendschappelijke verhoudingen er voor zorgden dat Ajax meer geld heeft ontvangen.

Donderdag werd officieel bekend dat Ten Hag vanaf komende zomer bij United aan de slag gaat. Hij tekent voor drie jaar met een optie op nog een seizoen.