Daily Mirror deelt sollicitatie-details: 'gedreven' Ten Hag overtuigde United

Daily Mirror deelt sollicitatie-details: 'gedreven' Ten Hag overtuigde United

21-04-2022 13:25
16

Erik ten Hag maakte met zijn enthousiasme, passie en uitstekende toekomstvisie op het reilen en zeilen van Manchester United het verschil tijdens de sollicitatiegesprekken. Dat meldt The Daily Mirror, dat claimt gesproken te hebben met 'insiders' bij de procedure.

Drie mannen werden belast met het zoeken van een nieuwe trainer voor United, zo schrijft de tabloid. Directeur voetbalzaken John Murtough, technisch directeur Darren Fletcher en algemeen directeur Richard Arnold waren het er uiteindelijk alle drie over eens: Ten Hag moet volgend seizoen de scepter zwaaien op Old Trafford.

Hij kreeg de voorkeur boven Mauricio Pochettino en Luis Enrique, met wie ook gesproken zou zijn. Dat had de Tukker te danken aan zijn 'track record' van het beter maken van elftallen en vooral de visie op lange termijn die Ten Hag in de gesprekken met United tentoonspreidde. Murtough, Fletcher en Arnold waren onder de indruk van zijn passie, energie en enthousiasme om de uitdaging aan te gaan.

Daarnaast spreekt het in het voordeel van Ten Hag dat hij al ruim veertig Champions League-wedstrijden coachte en dat hij ervaring heeft bij een grote club als Bayern München. Dat zette United ertoe om de gedreven Ten Hag de kans te geven om zich te bewijzen in een grote competitie en er is veel vertrouwen dat dat goed moet gaan komen.