Senesi- en Dessers-update Arnesen: 'Optie niets waard als we er niet uitkomen'

Senesi- en Dessers-update Arnesen: 'Optie niets waard als we er niet uitkomen'

01-06-2022 06:58
86

Feyenoord-directeur Frank Arnesen staat voor de zware taak om de selectie van de Rotterdammers na het voorbije successeizoen op peil te houden. De Deen gaat tegenover het Algemeen Dagblad kort in op de situatie van Marcos Senesi en Cyriel Dessers.

Senesi heeft zijn derde seizoen in Nederland achter de rug en begint aan zijn laatste contractjaar. Een verkoop tijdens deze zomer zou dan ook logisch zijn, maar Arnesen laat tegenover het AD weten dat Feyenoord een eenzijdige optie in het contract van de centrale verdediger kan lichten, waardoor hij tot 2024 vast zou liggen.

Of dat ook gaat gebeuren, zal nog moeten blijken: Senesi kan zich woensdag in elk geval internationaal in de kijker spelen, tijdens de intercontinentale prestigewedstrijd tussen Europees kampioen Italië en Zuid-Amerikaans kampioen Argentinië. De 25-jarige verdediger was in beeld bij beide landen, maar heeft gekozen voor een interlandcarrière bij Argentinië.

Dinsdag sijpelde het nieuws door dat Feyenoord en Cyriel Dessers waarschijnlijk geen overeenstemming gaan bereiken over een verlengd verblijf. De KRC Genk-huurling is voor vier miljoen euro op te pikken, maar moet er dan nog met Feyenoord uit zien te komen. Arnesen heeft nog een paar uur, maar lijkt de bui al te zien hangen. "Die optie is niets waard als we er met Dessers zelf niet uitkomen", klinkt het.