Bergwijn bevestigt 'halen en trekken' met Ajax: 'Duurde zeker anderhalf jaar'

Bergwijn bevestigt 'halen en trekken' met Ajax: 'Duurde zeker anderhalf jaar'

08-07-2022 14:44 Laatste update: 15:12
173

Steven Bergwijn heeft zijn eerste interview gegeven als speler van Ajax. Tussen het eerste contact en de contractondertekening zat ruim een half jaar, bevestigt de 24-jarige aanvaller.

"Het heeft lang gespeeld", erkent Bergwijn tegenover Ajax TV. Het was volgens de duurste aankoop in de historie van Ajax en de Eredivisie een kwestie van 'halen, trekken, halen trekken'. "Het heeft zeker anderhalf jaar geduurd."

"Toen ik iets minder speelde bij Tottenham, klopte Ajax een paar keer op de deur. Ik had er wel oren naar, maar op één of andere manier gebeurde het telkens net niet. Nu wel." Bergwijn had naar eigen zeggen 'niet verwacht' dat Ajax hem zou benaderen. "Maar ze doen het altijd goed in de competitie en de Champions League, dus dit is een stap vooruit."

Bergwijn is dolblij met zijn transfer. "Er is niks veranderd", lacht hij. "Ajax speelt aantrekkelijk voetbal, ook in de Champions League. Ik wil mezelf op dat podium laten zien en bewijzen. Ik heb de laatste jaren alles van de Eredivisie gevolgd vanuit Engeland."