Yilmaz verwacht Turkse taferelen in Nederland: 'Deze stadions zijn gevaarlijk'

Yilmaz verwacht Turkse taferelen in Nederland: 'Deze stadions zijn gevaarlijk'

14-07-2022 11:56 Laatste update: 12:01
76

Burak Yilmaz heeft donderdagochtend voor het eerst als speler van Fortuna Sittard met de Nederlandse pers gesproken. De Turkse spits werd op grootse wijze gepresenteerd door de Limburgers.

Het is pas de tweede keer in de clubhistorie van Fortuna dat een aanwinst middels een perspresentie gepresenteerd wordt. "Ik ben blij om hier te zijn. Hopelijk gaan we succesvolle jaren tegemoet samen. Dit is een heel groot project voor mij en voor de club", zegt Yilmaz, geciteerd door Voetbal International. De centrumspits zet zijn enthousiasme kracht bij met argumenten. "In eerste plaats omdat ik heel erg gesteld ben op de mensen hier."

Yilmaz heeft voor vijf jaar getekend in Sittard, waarvan twee als speler. Daarna gaat hij in een andere rol verder bij de club, al weet hij nog niet welke. "Nu ben ik hier vooral om te scoren en te winnen", reageert hij. De Turkse stadions staan bekend om de kolkende mensenmassa's. In de Eredivisie verwacht Yilmaz hetzelfde. "Dit soort stadions zijn gevaarlijk. Ik heb al gezien hoe dicht het publiek bij het veld kan komen. Het kan een groot probleem voor de tegenstanders worden. En hopelijk komen de Turken ook kijken. Nee, ik weet eigenlijk al dat het gaat gebeuren."

Hoewel hij pas net begonnen is aan zijn Nederlandse avontuur, heeft Yilmaz al mooie dingen gezien. "Ik heb al hele goede spelers gezien hier. Toen ik zag hoe goed mijn ploeggenoten waren, maakte me dat heel gelukkig. Ik ben terechtgekomen in een warme familie. Fortuna Sittard is een gevestigde club in Nederland."