Jans reageert op loting: 'We kunnen vanaf nu informatie inwinnen van beide clubs'

Jans reageert op loting: 'We kunnen vanaf nu informatie inwinnen van beide clubs'

18-07-2022 20:36 Laatste update: 20:42
20

FC Twente heeft in de derde voorronde van de Conference League de winnaar van het duel tussen FC Union Luxemburg en het Servische Cukaricki geloot. Trainer Ron Jans kijkt uit naar het Europese avontuur van de Tukkers.

Jans verwacht dat Twente Cukaricki gaat treffen in Europees verband. "Omdat Servië een groter voetballand is dan Luxemburg, maar het moet nog eerst gebeuren", reageert Jans na afloop van de loting op de clubsite van Twente.

"Cukaricki is geen bekende club in Nederland. Bij Cukaricki speelt Adzic die we kennen van PEC Zwolle en Emmen", vervolgt hij. "Vanaf nu kunnen we alle informatie inwinnen van beide clubs. Het is mooi dat we geen verre Europese reis naar bijvoorbeeld Kazachstan hebben, dat kost zo veel energie en de competitie gaat ook gewoon door."

Jans vindt het prettig dat hij weet welke tegenstanders de eredivisionist kan treffen in de derde voorronde van de Conference League. "Gisteren had je dat al toen de keuze met negen clubs wat beperkter werd en nu is er nog meer duidelijk. We moeten ons nu voorbereiden op twee ploegen en kunnen vanaf nu overal de informatie vandaan halen. Een druk programma, maar dat is alleen maar mooi", besluit de 63-jarige oefenmeester.