LIVE-discussie: Berghuis vervangt Antony en nieuwe linksback bij Ajax

LIVE-discussie: Berghuis vervangt Antony en nieuwe linksback bij Ajax

21-08-2022 13:25 Laatste update: 13:42
395

Steven Berghuis vervangt Antony tegen Sparta, zo bevestigt Ajax. Daarnaast maakt Calvin Bassey zijn Eredivisie-debuut en begint Dusan Tadic weer op het middenveld.

Antony miste de laatste twee trainingen van Ajax, omdat hij zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Manchester United. De Engelse grootmacht lijkt in de komende dagen terug te komen met een bod van liefst honderd miljoen euro.

In het uitduel van Ajax met Sparta wordt Antony vervangen door Berghuis. Hij was in de eerste wedstrijden van het seizoen het kind van de rekening door de grote concurrentie op het middenveld en in de aanval.

Naast Berghuis heeft Bassey een basisplaats gekregen van trainer Alfred Schreuder. De Nigeriaanse verdediger is terug van een schorsing na zijn rode kaart tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en staat vermoedelijk in het centrum, naast Jurriën Timber. Daley Blind schuift in dat geval op naar de linksbackpositie, waar hij Owen Wijndal naar de bank verwijst.

Sparta treedt aan met Sven Mijnans, Shurandy Sambo en Joshua Kitolano in plaats van Dirk Abels, Arno Verschueren en Younes Namli. De aftrap op Het Kasteel is om 14.30 uur.

De opstellingen:

Sparta: Olij; Sambo, Vriends, Auassar, Pinto; Kitolano, Lokilo, De Guzman; Mijnans, Lauritsen, Van Crooij.

Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Álvarez, Taylor, Tadic; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Weddenschappen: