Schreuder: 'Het geld is absurd, maar niet goed als Ajax nog een speler verkoopt'

Schreuder: 'Het geld is absurd, maar niet goed als Ajax nog een speler verkoopt'

21-08-2022 17:30
203

Alfred Schreuder heeft 'goede hoop' dat Antony ook na de transferdeadline op 1 september bij Ajax speelt. Nóg een basisspeler verliezen, dat ziet de trainer niet zitten.

"Ik wil dat Antony gewoon blijft", zegt Schreuder na de 1-0 zege op Sparta bij ESPN. Ajax heeft een bod van tachtig miljoen euro op Antony afgewezen, maar de verwachting is dat Manchester United op korte termijn een nieuwe poging waagt. Schreuder is daar niet gevoelig voor. "Ik ga er niet vanuit dat hij verkocht wordt."

"Het geld waar het tegenwoordig over gaat, is natuurlijk absurd", gaat de trainer verder. "Maar als je kijkt naar de selectie op het moment dat ik instapte, hebben we al vijf of zes basisspelers verkocht. En niet de minsten. Ik vind het niet goed als wij nog een speler verkopen."

Lisandro Martínez, Sébastien Haller, Ryan Gravenberch werden voor ruim 110 miljoen euro verkocht, terwijl Noussair Mazraoui transfervrij ging. Ook Perr Schuurs, Nicolás Tagliafico en Andre Onana vonden een nieuwe club. Of Ajax de luxe heeft om 100 miljoen euro voor Antony te weigeren, kan Schreuder 'niet beoordelen'. "Maar ik denk dat wij financieel heel krachtig zijn."

"Mijn gevoel is goed", zegt de trainer over een mogelijk langer verblijf van Antony, die zelf graag naar Manchester United vertrekt. "Het is lastig, ik begrijp zo'n jongen ook. Maar wij spelen Champions League en Manchester United volgens mij niet."