Bergwijn: 'Antony spreekt niet zo goed Engels, dus dat wordt moeilijk'

Bergwijn: 'Antony spreekt niet zo goed Engels, dus dat wordt moeilijk'

21-08-2022 17:46
95

Steven Bergwijn heeft niet met Antony gesproken over diens mogelijke Premier League-transfer. Manchester United hoopt de Braziliaan weg te kopen bij Ajax.

Bergwijn speelde tweeënhalf jaar in Engeland voor Tottenham Hotspur, maar heeft Antony niet voorzien van wat bruikbare tips. "Nee, eigenlijk niet", zegt de matchwinner van Ajax tegen ESPN. Lachend: "Hij spreekt niet zo goed Engels, dus dat wordt moeilijk."

Ajax had het zondag niet altijd makkelijk tegen Sparta. "Antony heeft diepgang, maar die is er niet en dan moeten we het anders aanpakken. Zelf kwam ik ook niet echt veel in het spel voor", aldus Bergwijn, die besloot te gaan zwerven en prompt de 0-1 maakte. "Daar kwam ik vaker aan de bal en dat was voor mij wel lekker."

Ajax kwam slordig voor de dag op Het Kasteel, met name in de tweede helft. "Het was een zware wedstrijd, maar de drie punten zijn belangrijk. In de rust hebben we nog besproken dat het tempo omhoog moest. Als dat gebeurt, maken we er nog een paar. Maar dat doen we dan niet... Het was een beetje gezapig."