'Totale transferpaniek Chelsea leverde Southampton bijna bizar snelle winst op'

'Totale transferpaniek Chelsea leverde Southampton bijna bizar snelle winst op'

04-09-2022 09:42 Laatste update: 10:35
17

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano heeft Chelsea op Deadline Day een bod van liefst 44 miljoen euro uitgebracht op Southampton-middenvelder Roméo Lavia, die pas vijf duels speelde voor The Saints. Naast Lavia klopte Chelsea in de zoektocht naar een nieuwe middenvelder ook aan bij Edson Álvarez en Ibrahim Sangaré.

Chelsea speelde dinsdag tegen Southampton en verloor, mede door een trefzekere Lavia, met 2-1. Volgens Romano was trainer Thomas Tuchel onder de indruk van de Belg, waarna de club hem vlak voor het sluiten van de markt probeerde te contracteren. Opmerkelijk, aangezien Lavia op 6 juli nog voor 14 miljoen euro de overstap maakte van Manchester City naar de Zuid-Engelse club. 

Chelsea kreeg nul op het rekest en zag ook Ajax en PSV lucratieve aanbiedingen op respectievelijk Álvarez en Sangaré naast zich neerleggen. Uiteindelijk werd Denis Zakaria op huurbasis van Juventus overgenomen. 

The Blues kennen een wisselvallige start van het nieuwe Premier League-seizoen. Zo speelde de club gelijk tegen Tottenham Hotspur en verloor het dus van Southampton. Dit weekend werd er wel gewonnen. In eigen huis werd West Ham United met 2-1 verslagen.