FC Den Bosch neemt drie punten mee uit Tilburg na avond vol incidenten

07-10-2022 23:32 Laatste update: 23:41
78

FC Den Bosch heeft de beladen wedstrijd tegen Willem II naar zich toegetrokken. De Bosschenaren wonnen het duel, dat werd ontsierd door incidenten, met 1-2.

Den Bosch kwam na een minuut spelen al op voorsprong in Tilburg, door een treffer van Faris Hammouti. Hij vierde het doelpunt met de meegereisde fans, waarna ploeggenoot Danny Verbeek werd ondergegooid met bier. Scheidsrechter Martin Pérez besloot de wedstrijd kort stil te leggen. Nadat het spel weer hervat was, duurde het niet lang voor er ook vuurwerk op het veld werd gegooid. Pérez besloot de wedstrijd te staken en beide teams zochten dus de kleedkamers op. Ondertussen ruimde de mobiele eenheid het uitvak met Den Bosch-fans leeg.

Na bijna anderhalf uur werd de wedstrijd alsnog hervat. Willem II leek fel uit de kleedkamer te komen, maar kreeg een flinke tegenslag toen Wessel Dammers de doorgebroken Joey Konings naar de grond werkte en rood kreeg. Den Bosch maakte er in de tweede helft via andermaal Hammouti 0-2 van en verzekerde zich van de drie punten. Jesse Bosch maakte er nog wel 1-2 van, maar verder dan dat kwam Willem II niet.