Haaland zorgt na negen speelrondes voor bizarre statistiek bij simpele zege City

08-10-2022 17:52
19

Manchester City en Chelsea hebben zaterdagmiddag zonder veel moeite gewonnen. The Citizens maakten een week na de sensationele 6-3 zege op aartsrivaal Manchester United gehakt van Southampton, terwijl de ploeg van Graham Potter in eigen huis Wolverhampton Wanderers versloeg.

Manchester City-Southampton 4-0
In het eigen Etihad Stadium had City geen kind aan Southampton, de nummer zestien van de Premier League. De bezoekers wisten in nengentig minuten voetbal geen enkel schot op doel bij elkaar te spelen. Na twintig minuten kon het telraam erbij gepakt worden: João Cancelo rondde na een individuele actie koelbloedig af.

Na een halfuur zette Phil Foden op aangeven van Kevin De Bruyne de thuisploeg op 2-0. Een bijzondere assist voor de Belg, aangezien hij met 95 Premier League-assists Dennis Bergkamp gepasseerd is. De Nederlander kwam in zijn Arsenal-periode tot 94 assists in de competitie. Na rust ging City rustig verder waar het mee bezig was en tekende Riyad Mahrez voor de derde goal van de middag.

Op dat moment had Erling Haaland nog niet gescoord, al ging dat wel gebeuren. De Noor tekende 25 minuten voor tijd voor het slotakkoord en maakte daarmee zijn vijftiende competitietreffer in negen wedstrijden. Detail: De Bruyne, vorig seizoen clubtopscorer van Manchester City, had na 38 wedstrijden vijftien doelpunten gemaakt.

Chelsea-Wolverhampton Wanderers 3-0
Vanaf de bank zag Hakim Ziyech hoe Chelsea eenvoudig afrekende met Wolverhampton. Hoewel de thuisploeg domineerde, liet de openingstreffer lang op zich wachten. Kai Havertz was op slag van rust het goudhaantje bij The Blues. Op aangeven van Mason Mount maakte de Duitser de eerste goal van het duel. Een kleine tien minuten na rust bracht Christian Pulisic Chelsea in veilige haven. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

In minuut 88 kwam Ziyech binnen de lijnen. De Marokkaan zag hoe Armando Broja, eveneens invaller, de 3-0 maakte. Chelsea dringt door de overwinning de top-vier binnen. De ploeg van Potter heeft zestien punten en duldt enkel Tottenham Hotspur, Arsenal en City voor zich. City gaat aan de leiding, met 23 punten uit negen wedstrijden.