UEFA stelt Van Boekel 'gewoon' aan, scheidsrechter Napoli - Ajax bekend

UEFA stelt Van Boekel 'gewoon' aan, scheidsrechter Napoli - Ajax bekend

10-10-2022 12:38 Laatste update: 12:42
14

De UEFA heeft Pol van Boekel aangesteld als videoscheidsrechter bij het Champions League-duel tussen Atlético Madrid en Club Brugge van komende dinsdag. Daarmee zwicht de bond niet voor de grote hoeveelheid kritiek die de Nederlandse arbiter afgelopen week over zich heen kreeg.

Van Boekel, die dinsdag Danny Makkelie zal bijstaan, was op 4 oktober de videoscheidsrechter tijdens Internazionale - FC Barcelona (1-0). In de slotfase besloot hij niet in te grijpen na een handsbal van Denzel Dumfries, waarna scheidsrechter Slavko Vincic gewoon door liet spelen. 

De beslissing kwam Van Boekel op veel kritiek te staan. Volgens diverse Spaanse media zou Joan Laporta, de voorzitter van de Catalanen, een brief hebben gestuurd naar de UEFA met daarin het verzoek om de Nederlander nooit meer aan te stellen bij een wedstrijd van Barcelona. De club diende uiteindelijk geen officiele klacht in. 

De UEFA maakte dinsdag ook bekend scheidsrechter Felix Zwayer te hebben aangesteld voor het duel tussen Napoli en Ajax. De Duitser floot in het verleden twee keer eerder een wedstrijd van de Amsterdammers. Beiden duels, tegen respectievelijk Celtic in 2015 (1-2) en APOEL Nicosia in 2019 (2-0) werden gewonnen.