Van Dijk ziet complete spits in Brobbey: 'Hij kan een wapen zijn op het WK'

Van Dijk ziet complete spits in Brobbey: 'Hij kan een wapen zijn op het WK'

26-10-2022 23:31 Laatste update: 23:41
31

Virgil van Dijk had na de westrijd lovende woorden over voor Brian Brobbey en Kenneth Taylor. Beide Ajacieden speelden volgens de captain van het Nederlands elftal een goede wedstrijd. In Brobbey ziet Van Dijk zelfs een wapen voor het WK.

De verdediger pikt er een Ajacied uit die voor hem een goede wedstrijd speelde. "Ik vond dat Taylor erg goed inviel. Hij eiste zoveel ballen op bij zijn invalbeurt en je zag dat wij daar wel veel moeite mee hadden", vertelde Van Dijk na afloop van de wedstrijd tegen RTL. Taylor kwam in de 63e minuut binnen de lijnen als vervanger van Brobbey. De middenvelder miste nog een kans op de Amsterdamse eretreffer.

De Ajacied met wie Van Dijk de meeste duels uitvocht was Brobbey. Een complete spits volgens de aanvoerder van het Nederlands elftal. "Of hij mee gaat naar het WK is aan de bondscoach, maar hij zou zeker wel een wapen kunnen zijn. Het is een groot talent, hij heeft eigenlijk alles. Brobbey is snel, sterk en enorm doelgericht. Daarnaast vind ik hem ook een erg leuke jongen."

"In de openingsfase was het echt de storm overleven voor ons", vertelt Van Dijk over het spelverloop. "Dit kon je van tevoren wel verwachten, maar daarna konden we gelukkig ons eigen spel spelen. Net voor rust maakten we de goal en dat is altijd een mentale tik voor de tegenstander. Die tweede goal geeft voor ons de rust, dan weet je eigenlijk al dat het ‘game over’ is voor hun."