Koopmeiners ziet als wissel Atalanta punten morsen, Frimpong en Bakker winnen weer

09-11-2022 21:20 Laatste update: 21:24
3

Atalanta Bergamo heeft averij opgelopen in de strijd om de bovenste plekken in de Serie A. De ploeg van onder andere Marten de Roon en Teun Koopmeiners verloor met 2-1 van laagvlieger Lecce. Bayer Leverkusen wist met Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong wel weer te winnen.

Lecce - Atalanta: 2-1

Atalanta speelde woensdagavond de generale repetitie voor het belangrijke duel van zondag tegen Internazionale. Met De Roon in de basis en Koopmeiners en Hans Hateboer op de bank begon de ploeg aan de uitwedstrijd tegen Lecce. Na 28 minuten spelen ging het gruwelijk fout voor de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini. Eerst was het Federico Baschirotto die met een kopgoal de openingstreffer op het scorebord zette en nog geen dertig seconden later maakte Federico di Francesco al de 2-0 voor de thuisploeg.

Atalanta wilde wat terugdoen na de bliksemsnelle 2-0 achterstand tegen een ontketend Lecce. Dat lukte ook, nog voor het rustsignaal klonk. Duvan Zapata hield met een goede goal zijn ploeg nog enigszins in de wedstrijd. Na de onderbreking bleven beide ploegen pogingen ondernemen om nog een goal te maken, maar dat lukte niet meer. Door deze overwinning klimt Lecce naar plek zestien op de ranglijst. Atalanta blijft op plek vier staan en moet vrezen dat de nummer drie SS Lazio verder uitloopt bij een overwinning.

FC Köln - Bayer Leverkusen: 1-2

Leverkusen is onder de nieuwe trainer Xabi Alonso bezig aan een goede reeks in de Bundesliga. Afgelopen speelronde werd toenmalig koploper Union Berlin met een 5-0 overwinning aan de kant gezet en die lijn wilde de ploeg natuurlijk doortrekken. Dit moest woensdagavond gebeuren in de derby tegen FC Köln. Bakker en Frimpong mochten als Nederlanders vanaf de aftrap beginnen aan het duel.

De bezoekers keken echter na dertig minuten spelen tegen een achterstand op. Benno Schmitz zette zijn ploeg Köln in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Na rust was het strijdtoneel aan Leverkusen. Eerst was het Nadiem Amiri die de stand op 1-1 zette en zes minuten later was het de in blakende vorm verkerende Moussa Diaby die de winnende goal maakte. Door de overwinning klimt de ploeg van Xabi Alonso naar plek dertien in de Bundesliga. Köln staat een plek hoger met maar twee punten voorsprong op de bezoekers uit Leverkusen.