'Van Gaal kiest tegen VS voor vier creatieve spelers en zeven soldaten'

'Van Gaal kiest tegen VS voor vier creatieve spelers en zeven soldaten'

03-12-2022 07:23 Laatste update: 16:06
258

Marten de Roon behoudt zijn basisplaats in Oranje voor het duel met de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK. Dat vermoedt het Algemeen Dagblad. Ook Davy Klaassen verschijnt opnieuw aan de aftrap.

Louis van Gaal lijkt voor het eerst dit toernooi geen wijzigingen door te voeren in zijn opstelling. Volgens het AD denkt de bondscoach de juiste balans gevonden te hebben 'met vier creatieve spelers en zeven soldaten'. Naast Frenkie de Jong, Cody Gakpo en Memphis Depay wordt ook Daley Blind tot het creatieve kwartet gerekend.

De Jong krijgt op het middenveld dus opnieuw steun van De Roon en Klaassen. Steven Berghuis is het belangrijkste kind van de rekening. Man in vorm Gakpo vormt wederom de voorhoede met Memphis, waardoor voor Steven Bergwijn weer geen plaats is. Memphis liet deze week nog weten dat hij het liefst met de Ajax-aanvaller speelt, maar daar lijkt Van Gaal dus ongevoelig voor.

Achterin krijgt Jurriën Timber de voorkeur boven Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij. De Ajacied staat naast Virgil van Dijk en Nathan Aké. Andries Noppert kreeg dit WK pas één treffer tegen en verdedigt het doel. Net als Blind is Denzel Dumfries één van de wingbacks.

Het Nederlands elftal en Team USA trappen zaterdagmiddag om 16.00 uur af.

De vermoedelijke opstellingen
Nederlands elftal: Noppert; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, De Roon, De Jong, Blind; Klaassen; Memphis, Gakpo

Verenigde Staten: Turner; Dest, Carter-Vickers, Ream, Robinson; McKennie, Adams, Musah; Weah, Sargent, Pulisic