Veerman en PSV hebben lesje geleerd na debacles: 'Dat was een kantelpunt'

Veerman en PSV hebben lesje geleerd na debacles: 'Dat was een kantelpunt'

12-12-2022 13:39 Laatste update: 14:09
23

Joey Veerman kijkt uit naar de tweede seizoenshelft met PSV. De middenvelder is ervan overtuigd dat de Eindhovenaren stabieler presteren na het leren van lessen in duels met SC Cambuur en FC Groningen. 

"We hebben nu een lange aanloop naar de herstart en dat hoeft natuurlijk niet slecht te zijn", zegt Veerman, die woensdag met de rest van de selectie naar Marbella afreist voor een trainingskamp, bij Voetbal International. "Ik hoop dat wij aan het langste eind trekken in de titelrace. We hebben er in elk geval de kwaliteiten voor."

In de eerste seizoenshelft liet PSV het vooral liggen bij de op papier kleinere tegenstanders. Er werden punten verspeeld tegen Cambuur en Groningen. "De nederlagen hebben ons wat dat betreft naar mijn mening wel wakker geschud. Cambuur heeft ons, ik krijg het bijna niet uit mijn strot, gewoon weggespeeld. Dat is natuurlijk ongelooflijk."

"Wij spelen vervolgens Groningen helemaal van de mat, maar die komen gewoon 3-0 voor in een paar minuten voor rust. Dat zijn dingen die we echt beter moeten doen. Maar die minuten in Groningen daargelaten: ik denk dat Cambuur wel echt een kantelpunt is geweest. Daarna is de boel wel op scherp gezet", besluit hij.