Slot over landstitel Feyenoord: 'Dan zullen Ajax en PSV heel goed moeten zijn'

Slot over landstitel Feyenoord: 'Dan zullen Ajax en PSV heel goed moeten zijn'

15-12-2022 17:42
175

Arne Slot dicht Feyenoord goede kansen toe in de titelstrijd met Ajax en PSV. De trainer van de Rotterdammers vindt dat zijn ploeg heel moeilijk te verslaan is.

"Kampioen worden hangt van hele kleine details af. We weten heel goed dat we de nummer één van Nederland zijn op dit moment en dat we daar niet voor niets staan", vertelt Slot in gesprek met ESPN. "Juist dat moeten wij nu heel goed gaan herkennen: waarom staan wij nu toch boven Ajax en PSV? En dat heeft voor een groot gedeelte te maken met dat het moeilijk is om tegen ons te scoren."

Slot is dan ook vol vertrouwen voor de tweede seizoenshelft, maar hij blijft tegelijkertijd voorzichtig. "Als wij dat blijven behouden, dan zullen Ajax en PSV heel goed moeten zijn om ons in te halen. Maar ik weet ook als geen ander hoe dicht het bij elkaar ligt." Feyenoord kroonde zich voor de WK-break tot winterkampioen, maar de rivalen uit Amsterdam en Eindhoven volgen op slechts drie punten.

Een belangrijk pijnpunt bij Feyenoord was het gemis van een nummer zes. Onder meer Ramiz Zerrouki was in beeld om Fredrik Aursnes op te volgen, maar hij werd niet losgeweekt bij FC Twente. Slot stelt dat de Rotterdammers ook in de winter niet per se een vervanger van de Noor zullen halen. "We denken dat we het intern op kunnen lossen", doelt hij op Quiten Timber en Mats Wieffer.

"We moeten zeker niet voorbijgaan en de progressie die Timber als verdedigende middenvelder boekt. Ik hoop dat hij een volgende stap kan gaan zetten", aldus Slot. "Wieffer toont zich de laatste weken daarnaast prima. Maar zoals altijd, en dat roept iedere trainer, we laten buitenkansjes nooit liggen."