Argentinië-keeper Martínez verklaart obsceen gebaar: 'Moet je niet mee aankomen'

Argentinië-keeper Martínez verklaart obsceen gebaar: 'Moet je niet mee aankomen'

19-12-2022 11:45 Laatste update: 13:29
143

Emiliano Martínez baarde zondag opzien met een obsceen gebaar, nadat hij was uitgeroepen tot beste doelman van het WK in Qatar. De Argentijn had daar naar eigen zeggen een goede reden voor: de Franse fans daagden hem uit.

Martínez had een belangrijk aandeel in de wereldtitel van Argentinië, maar de penaltykiller maakte zich tijdens het toernooi weinig geliefd bij andere landen. Na het kwartfinaleduel met Oranje snoerde hij Louis van Gaal de mond en ook in de WK-finale tegen Frankrijk haalde hij een aantal gekke fratsen uit. Zo hield hij na afloop de gouden handschoen, de trofee voor de beste keeper, voor zijn kruis en trok hij een gek gezicht.

Daar had Martínez een goede reden voor, vindt hij zelf. "Ik deed het omdat de Fransen me aan het uitfluiten waren", vertelt hij aan La Red. "Met die arrogantie moet je bij mij niet aankomen. Ik draag de wereldtitel op aan mijn familie. Ik kom uit een klein en bescheiden dorp. Op jonge leeftijd ging ik al naar Engeland." Opvallend detail: in het stadion waren slechts vijfduizend Franse fans aanwezig, terwijl Argentinië werd gesteund door vijftigduizend supporters.

Tijdens de penaltyserie stookte Martínez het vuurtje ook al op. Om de Fransen uit hun concentratie te halen, gooide hij onder meer de bal weg voorafgaand aan de strafschop van Aurélien Tchouaméni. Martínez kreeg geel, Tchouaméni schoot naast. Martínez had op dat moment al een penalty van Kingsley Coman gekeerd, wat hij vierde met een dansje. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)