Heerenveen verwacht Noppert in januari te behouden: 'Dat denk ik wel'

Heerenveen verwacht Noppert in januari te behouden: 'Dat denk ik wel'

22-12-2022 22:15
66

Kees van Wonderen, trainer bij sc Heerenveen, gaat er van uit dat Andries Noppert ook na januari in Friesland speelt. De doelman wordt na zijn WK-optredens met Oranje door verscheidene clubs gevolgd.

Van Wonderen heeft genoten van Noppert op het WK. "In eerste instantie ben je trots dat hij bij de selectie zit, want dat was heel lang de vraag. Daarna ging hij spelen... Het is mooi hoe hij zich staande heeft gehouden", zegt de oefenmeester tegenover ESPN. "Dat heeft aangetoond dat een carrière heel raar kan lopen. Hij heeft het hartstikke goed gedaan. Die ervaring neemt hij mee naar ons."

Noppert heeft momenteel nog vakantie. Van Wonderen rekent erop dat de sluitpost na de transferperiode nog bij Heerenveen speelt. "Dat denk ik wel. Ik weet niet of er nu - in de winter - al clubs zijn die hem weg willen kapen", reageert hij. Helemaal uitsluiten doet Van Wonderen een transfer van Noppert ook niet. "Het is natuurlijk ook de voetballerij en het is ook wie wij zijn in Nederland: we leiden spelers op en je probeert ze een zo goed mogelijk podium aan te bieden. Als ze het dan goed doen, dan is het ook gebruikelijk dat jongens een vervolgstap gaan maken."