Liverpool-voorganger is vol vertrouwen over Gakpo: 'Hij wordt publiekslieveling'

Liverpool-voorganger is vol vertrouwen over Gakpo: 'Hij wordt publiekslieveling'

27-12-2022 18:18 Laatste update: 18:34
84

Boudewijn Zenden heeft er enorm veel vertrouwen in dat Cody Gakpo gaat slagen bij Liverpool. De aanvaller die zelf lange tijd voor de Engelse club speelde is ook blij dat er weer een Nederlandse aanvaller uit gaat komen voor The Reds.

"Met zijn dribbels, goals en snelheid kan hij daar een publiekslieveling worden", filosofeert Zenden over de toekomst van Gakpo in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij past als speler heel goed bij het bekende high intensity-voetbal van Jürgen Klopp. Het zal pittig worden, want er wordt in Engeland als buitenspeler van je verwacht dat je een box-to-box-speler bent. En je moet elke drie dagen top zijn. Maar Cody heeft dat wel in zich, denk ik."

Zenden is in ieder geval erg blij dat na zijn tijd bij Liverpool, er weer een Nederlander uitkomt voor de club. De oud-aanvaller speelde van 2005 tot 2007 voor de club. "Het is mooi dat er weer een Nederlandse aanvaller bij Liverpool gaat spelen. Ik heb bij PSV een tijd met Gakpo gewerkt en gun het hem van harte. Hij gaat daar in een warm bad terechtkomen. De supporters zullen je daar, mits je werkt als een paard, altijd steunen. Dat is voor een speler die zo’n stap maakt wel fijn."