'Club Brugge handelt razendsnel en heeft dit weekend nog nieuwe trainer'

'Club Brugge handelt razendsnel en heeft dit weekend nog nieuwe trainer'

30-12-2022 19:46 Laatste update: 20:47
18

Club Brugge heeft bijna een nieuwe trainer: Scott Parker. De Engelsman werd al even gelinkt aan de Bruggelingen en is nu dicht bij een akkoord met Blauw-Zwart.

Dat melden Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. De Engelse Parker (42), die zonder club zat, was één van de kandidaten om de opvolger van Carl Hoefkens te worden en is op een haar na rond met Club Brugge. De deal kan dit weekend al afgerond worden.

De 42-jarige Parker was naar verluidt niet de enige kandidaat bij Club Brugge. Het bestuur dacht ook aan onder meer Kasper Hjulmand en Steven Gerrard, maar die hadden geen interesse of bleken te duur te zijn. Parker bleek wel een haalbare optie en kan binnenkort zijn handtekening zetten onder een contract bij Blauw-Zwart.

Parker zat sinds augustus zonder club nadat hij bij Bournemouth werd ontslagen. Bij die club verloor hij met grote cijfers van onder andere Manchester City, Liverpool en Arsenal, maar kreeg hij het ook aan de stok met het bestuur van de club. Daar tegenover stond dat hij Fulham en Bournemouth naar de Premier League wist te loodsen.