Sensatie in Sittard: Yilmaz dompelt PSV in minuut 99 in rouw

15-01-2023 16:30
535

PSV is tegen Fortuna Sittard in de slotseconde tegen puntenverlies aangelopen. Een penalty diep in blessuretijd zorgde voor een 2-2 gelijkspel. Feyenoord doet bij winst op FC Groningen uitstekende zaken.

Ondanks de hevige geruchten rond Noni Madueke speelde de Engelsman wel gewoon in Sittard. De ploeg van Ruud van Nistelrooij bleek het niet zonder hem te kunnen, hoewel het in Sittard lang 0-0 bleef. Kansen waren er in de eerste helft voor Anwar El Ghazi, na een prachtige pass van Xavi Simons, Luuk de Jong en Madueke.

Hoewel PSV het overwicht had en het kwestie van tijd leek voor het dubbeltje de kant van de Eindhovenaren opliep, was het Fortuna dat als eerste mocht juichen. PSV had de zaken achterin niet voor elkaar en daar wist Iñigo Cordoba van te profiteren. Tegen de verhouding in, maar daar maalde niemand om bij Fortuna.

Een voordeel voor PSV was dat Fortuna verder moest met tien man vanwege een overtreding van Dogan Erdogan op De Jong. Kort daarna zorgde Simons voor de Eindhovense gelijkmaker. De goal was precies wat PSV nodig had, want na de 1-1 van Simons zorgde uitgerekend Madueke voor de 1-2. De inzet was van Ibrahim Sangaré, de misser van De Jong, maar de rebound was wel raak.

Fortuna liet het er desondanks niet bij zitten en wisselde aanvallend om toch nog iets voor elkaar te krijgen. In de 98e minuut raakte de thuisclub de lat, waarna Fortuna in de rebound een strafschop kreeg. Die werd door Burak Yilmaz verzilverd, waardoor het in 2-2 eindigt in Sittard.