Haller zet kroon op fraaie Dortmund-zege, Becker en Doekhi weer koploper

04-02-2023 17:23 Laatste update: 18:26
5

Borussia Dortmund heeft in eigen huis een eenvoudige overwinning op SC Freiburg geboekt. Hoogtepunt van de middag was de 3-1 van Sébastien Haller, die na een strijd tegen teelbalkanker zijn eerste Bundesliga-treffer maakte.

Borussia Dortmund - SC Freiburg 5-1
Haller begon tegen Freiburg in de punt van de aanval, Donyell Malen zat op de bank. Al na zeventien minuten moest de ploeg van Mark Flekken met tien man verder, nadat Kiliann Sildillia twee gele kaarten in twee minuten pakte. Dortmund leek op weg naar een zeer gemakkelijke zaterdagmiddag: Nico Schlotterbeck zette de thuisploeg binnen het halfuur op voorsprong.

Toch kwam Freiburg in ondertal nog voor rust langszij, waardoor de wedstrijd weer open lag. Karim Adeyemi bracht Dortmund vroeg in de tweede helft weer aan de leiding. Kort daarop volgde het mooiste moment van de middag, toen Haller de 3-1 tegen de touwen knikte. Het Signal Iduna Park ontplofte en de Ivoriaan werd overmand door emoties.

Julian Brandt tekende twintig minuten voor tijd voor de vierde treffer, terwijl Giovanni Reyna voor het slotakkoord zorgde. Door de overwinning klimt Dortmund naar de derde plaats en komt het in puntenaantal gelijk met Bayern München, dat zondag in actie komt tegen VfL Wolfsburg.

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 3-0
De van PSV overgekomen Philipp Max kreeg direct een basisplaats bij zijn rentree in de Bundesliga. De linkervleugelverdediger kwam geen moment in de problemen en zag hoe de Franse spits Randal Kolo Muani voor rust tweemaal toesloeg. Diep in de blessuretijd viel de derde treffer. Frankfurt klimt op de ranglijst over Freiburg heen en dringt de top-vijf van de Bundesliga binnen.

Union Berlin - FSV Mainz 05 2-1
Union Berlin leek even tegen een flinke domper aan te lopen in het thuisduel met Mainz. Met Danilho Doekhi en Sheraldo Becker in de basis kwamen Die Eisernen na een halfuur op voorsprong via Kevin Behrens. Die voorsprong leek Union niet meer weg te geven, tot de VAR twaalf minuten voor tijd een strafschop toekende aan de bezoekers. Marcus Ingvartsen faalde niet. Zes minuten later werd de schade gerepareerd en bezorgde Jordan Siebatcheu de thuisploeg de overwinning.

Door de zege is Union voor minimaal één dag koploper van de Bundesliga. Naaste belager Bayern komt zondag in actie tegen VfL Wolfsburg en neemt bij winst het stokje van de Berlijnse club over.