Ook Van Nistelrooij snapt arbitrage niet: Geen één ging er naar ons

Ook Van Nistelrooij snapt arbitrage niet: "Geen één ging er naar ons"

05-02-2023 17:19 Laatste update: 18:51
164

Naast Luuk de Jong is ook Ruud van Nistelrooij niet blij met de arbitrage. De PSV-trainer vindt de negen minuten blessuretijd onbegrijpelijk en stelt dat de 'fifty/fifty-beslissingen' steeds in het voordeel van Feyenoord vielen.

"Dat was lang. Natuurlijk voel je dat je team aan het overleven is, dan geloof je negen minuten niet", zegt Van Nistelrooij bij ESPN over de blessuretijd. "De fifty/fifty-beslissingen kunnen jullie wel op een rijtje zetten. Geen één ging er naar ons, dat was een feit en dan ook nog negen minuten blessuretijd. Dat gevoel had ik, maar de spelers ook. Het is ook een emotionele wedstrijd en dat hoort erbij. Na de 0-2 lijken we het over de streep te trekken en blijft Feyenoord drukken, komen wij er niet meer uit en wordt het 2-2. Daar moeten we mee leven."

Tegelijkertijd wordt Van Nistelrooij ook gewezen op de oliedomme rode kaart van Armando Obispo. "Dat is rood, waarmee hij het team benadeeld heeft, net als dat Mauro dat deed in Emmen. Hij weet ook dat dit onnodig is. Daarna maakten we de 0-2 en wilden we hem over de streep trekken. Geweldig hoe het team gestreden heeft en bijna met de zege naar huis is gegaan. We blijven nu op vier punten en alles ligt nog open. Het is belangrijk dat we niet verloren hebben. Titelstrijd? Waarom zouden wij dat niet doen als we vier punten van de koploper staan?"