Mooie woorden van Fortuna-spelers Özyakup en Yilmaz: 'Dit waarderen we enorm'

Mooie woorden van Fortuna-spelers Özyakup en Yilmaz: 'Dit waarderen we enorm'

09-02-2023 17:06 Laatste update: 17:38
55

Oğuzhan Özyakup en Burak Yilmaz spreken mooie woorden over de Nederlandse steun aan het door aardbevingen getroffen Turkije en Syrië. De Turkse voetballers waarderen de Nederlandse inzet enorm.

"Soms vergeten wij wel eens dat voetbal een sport is, voor plezier en voor mensen die kijken. Het is niet alles in het leven", begint Özyakup bij ESPN terwijl Yilmaz naast hem zit te luisteren. "Sommige mensen verliezen hun ouders, of zitten helemaal zonder familie. Ergere dingen zijn er eigenlijk niet."

Daarna neemt Özyakup de rol van tolk op zich en vertaalt hij de woorden van Yilmaz. "Hij zegt dat hij iedereen wil bedanken die heeft geholpen middels Giro 555. Iedereen heeeft zijn eigen budget. Ik had het al naar mijn zin, maar nu voel ik me nog meer verbonden met dit land. Dit waarderen we enorm."

Eerder op donderdag werd bekend dat Fortuna Sittard zaterdag met Giro 555 op de wedstrijdshirts speelt tegen FC Emmen. Met het initiatief wil de club in samenwerking met hoofdsponsor BetCity geld inzamelen voor de situatie in Turkije en Syrië.