Ten Hag en Robben adviseerden De Ligt: 'Maar deze zomer had ik dat niet nodig'

Ten Hag en Robben adviseerden De Ligt: 'Maar deze zomer had ik dat niet nodig'

14-02-2023 14:51
13

Arjen Robben en Erik ten Hag raadden Matthijs de Ligt al eerder aan om naar Bayern München te gaan. De Oranje-international maakte toen echter de overstap naar Juventus, maar later belandde hij alsnog bij Der Rekordmeister.

Ne het magische seizoen 2018/19 stond De Ligt in de belangstelling van de complete top van Europa. Bayern was ook in de markt, maar de stopper ruilde Ajax uiteindelijk in voor Juventus. Ten Hag adviseerde De Ligt echter om naar München te gaan. "Bayern heeft nog steeds een speciaal plekje in het hart van Ten Hag. Hij was heel blij voor me dat ik afgelopen zomer kon verhuizen", laat De Ligt optekenen door The Athletic

"Ik heb jaren geleden ook met Arjen Robben over de club gesproken", gaat De Ligt verder. "Maar deze zomer hoefde ik niemand om advies te vragen. Ik wist al dat ik naar München wilde. Bayern zei precies de dingen die ik graag wilde horen. Ik ben een goede verdediger, maar ik kan het team het beste helpen door de verdediging te leiden, anderen te helpen en ervoor te zorgen dat we gefocust blijven. Dat was juist wat Bayern miste."

Dinsdagavond wacht een ware Champions League-kraker op De Ligt. Bayern gaat dan op bezoek bij Paris Saint-Germain. Als de Duitsers een beetje pech hebben, kunnen Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar allemaal in actie komen.