Veerman kan vinger niet op zere plek leggen na afgang PSV: 'Ik weet het ook niet'

Veerman kan vinger niet op zere plek leggen na afgang PSV: 'Ik weet het ook niet'

17-02-2023 08:40 Laatste update: 09:26
64

Joey Veerman was verbijsterd door de oorwassing die PSV kreeg van Sevilla FC (3-0). Volgens de middenvelder was het voetbal van de Eindhovenaren in de eerste fase zo goed, dat het niet te begrijpen is dat de wedstrijd uiteindelijk zo loopt.

"Volgens mij spelen we in de eerste helft redelijk goed", vertelt Veerman na afloop van de wedstrijd bij ESPN. "Bij vlagen erg goed positiespel, waaruit we wat kleine mogelijkheden krijgen. Maar uiteindelijk geven we hem niet zo heel slim weg, laat ik het zo zeggen. Ik weet ook niet hoe het kan dat we in de eerste 25 minuten misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen spelen, maar dat we er uiteindelijk zo afgaan."

Voor Veerman kwamen de tegengoals van Sevilla ook relatief uit het niets. "Als je die doelpunten erbij pakt, dan krijg je vijf seconden voor hij in het net ligt nog niet het gevoel dat er een goal gaat vallen. Zij brachten meer rotatie op het middenveld, waardoor we een beetje zoekende waren aan het einde van die eerste helft."

Toch trekt Veerman ook zelf het boetekleed aan. "Ik had wel moeten scoren vandaag. Die bal op de paal moet erin en dan had ik er nog eentje. Dit verlies komt wel extra hard aan, vooral als je de eerste 25/30 minuten ziet."