Xavi toont veel respect voor aartsrivaal: 'Real is voor mij de favoriet'

Xavi toont veel respect voor aartsrivaal: 'Real is voor mij de favoriet'

01-03-2023 15:05
23

Xavi heeft op de persconferentie van woensdagochtend vooruitgeblikt op de Copa del Rey-kraker tegen Real Madrid. De coach van FC Barcelona beschouwt de tegenstander als favoriet in de heenwedstrijd, maar hoopt dat zijn team de winst alsnog binnenhaalt door karakter te tonen.

Xavi ziet Madrid, dat zeven punten achterloopt op Barcelona in La Liga, als de grootste kanshebber in dit duel. "Real is voor mij de favoriet omdat ze de regerend Spaans kampioen zijn én titelhouder in de Champions League. Real heeft de laatste jaren meerdere prijzen gewonnen en wij zitten nog in een opbouwfase. We weten wel hoe we Real pijn kunnen doen. Dat hebben we al laten zien."

De Spanjaard belicht de kracht van zijn rivaal. "We weten dat Madrid een lastige tegenstander is. Het is een team dat bepaalde fases van de wedstrijd kan domineren. In zulke momenten zijn ze erg vlug in de omschakeling, waardoor ze snel bij ons doel zijn. We spelen in hun stadion, dus het wordt zeker een moeilijk duel."

Barcelona speelde dit seizoen één keer eerder tegen Real, in de competitie. Toen werd het 3-1 voor de Madrilenen. Bekerwedstrijden zijn onvergelijkbaar, stelt Xavi. "Het is een andere competitie dan La Liga en de Europa League. Het toernooi heeft een andere opzet, maar we zitten in de halve finales. We komen hier om te winnen en onze personaliteit te tonen. Het is een gouden kans voor ons om een titel te winnen en we geven honderd procent om dat te behalen", aldus Xavi.