PSV met de hakken over de sloot voorbij stug RKC Waalwijk

05-03-2023 16:25
212

Met de hakken over de sloot heeft PSV drie punten overgehouden aan het duel met RKC Waalwijk. Een doelpunt in de eerste helft van Johan Bakayoko was genoeg voor de zege: 0-1.

RKC had PSV vrijwel meteen pijn kunnen doen. De Eindhovense defensie rammelde en moest meerdere malen ingrijpen. Zo kopte onder meer Juriën Gaari in het zijnet. Daarna kreeg PSV meer grip op de wedstrijd en was de openingsgoal van Bakayoko niet meer dan logisch, nadat Xavi Simons een keer de lat geraakt heeft. Een aanval, opgezet door Joey Veerman, kwam via Fabio Silva uiteindelijk terecht bij Bakayoko, die binnen frommelde. Ondanks de voorsprong had PSV meer uit de eerste helft moeten halen.

Omdat PSV slap uit de kleedkamer kwam, kregen Michiel Kramer en Thierry Lutonda kansen om de score gelijk te trekken. PSV overleefde die fase, maar was zelf niet in staat de wedstrijd verder naar zich toe te trekken. Daardoor groeide bij RKC het geloof dat er wat te halen viel. Niet voor het eerst dit seizoen wankelde PSV omdat het wedstrijden zelf niet wist te beslissen.

Joël Drommel, de vervanger van de geblesseerde Walter Benítez, werd in de slotfase een paar keer flink op de proef gesteld, maar hield zijn doel schoon. Na negentig minuten en een beetje floot scheidsrechter Martin van de Kerkhof voor het einde van de wedstrijd. En dus schrijft PSV drie broodnodige punten bij in de strijd om de landstitel.