Van Marwijk adviseert Koeman voor Oranje-selectie: 'Waarom zou je wachten?'

Van Marwijk adviseert Koeman voor Oranje-selectie: 'Waarom zou je wachten?'

08-03-2023 10:30
115

Bert van Marwijk ziet geen redenen om Mats Wieffer niet bij het Nederlands elftal te halen. De Feyenoord-middenvelder is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie, al is dat volgens criticasters 'te vroeg'.

Wieffer heeft zich in het nieuwe kalenderjaar ontpopt tot basisspeler bij Feyenoord. Zijn goede spel is Koeman niet onopgemerkt gebleven. "Wat is dan te vroeg?", countert Van Marwijk in gesprek met Voetbal International. "Als je goed genoeg bent, waarom zou je dan moeten wachten? Ik haalde Kevin Strootman ooit bij Oranje, toen hij ook maar kort in de Eredivisie speelde en we weten allemaal hoe het hem is vergaan."

Van Marwijk is niet verbaasd door de ontwikkeling van Wieffer, die vorig seizoen nog bij Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie speelde. "Ik heb altijd gezegd dat je de Keuken Kampioen Divisie serieus moet volgen, er komen toch steeds weer goede spelers vandaan. Je hebt drie type spelers, 1) de groep die een stap hogerop zet en tijd nodig heeft, 2) jongens die er niks van bakken en 3) voetballers die meteen aanhaken bij dat hogere tempo", aldus de voormalig bondscoach. "Wieffer behoort tot die laatste categorie, tenminste, dat baseer ik op de wedstrijden die ik hem heb zien spelen tegen Ajax, PSV, FC Twente en AZ."

"Als je een basisplaats hebt bij Feyenoord en je speelt goed, waarom zou je dan niet in aanmerking komen?" Wieffer maakt onderdeel uit van de 36-koppige voorselectie van Oranje. Vrijdag 10 maart maakt Koeman de definitieve selectie bekend. Het Nederlands elftal speelt eind maart EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar.