Klaassen reageert op heftig incident: 'Ik wilde niet stoppen, dan hebben ze je'

Klaassen reageert op heftig incident: 'Ik wilde niet stoppen, dan hebben ze je'

05-04-2023 23:23 Laatste update: 06-04-2023 07:13
196

Davy Klaassen verscheen na de beker-Klassieker koel voor de camera, maar na zestig minuten spelen was hij behoorlijk boos. De middenvelder van Ajax kreeg een voorwerp tegen zijn hoofd, waardoor hij een bloedende wond op zijn achterhoofd opliep. Desondanks wilde Klaassen de wedstrijd niet definitief laten staken.

Rond de zestigste minuut ging het mis in De Kuip: bij een opstootje kreeg Klaassen een hard voorwerp op zijn hoofd, waar het bloed daarna uit stroomde. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt, daarna weer uitgespeeld en Ajax won met 1-2. Na afloop verschijnt Klaassen gewoon voor de camera van ESPN. "Het gaat wel prima en oké. Als je hier speelt zijn het altijd gekke wedstrijden, maar dit hadden we niet verwacht. Of dit alle perken te buiten gaat? Ja, logisch. Nu blijkt het dat de netten vorige keer toch niet zo'n slecht idee waren."

'Feyenoord-keeper wilde dat ik opstond, toen werd ik echt boos'
Vervolgens blikt Klaassen terug op het moment dat het misging. "Op een gegeven moment voelde ik iets en dat was voor mijn gevoel best hard. Eerst deed het pijn, maar daarna had ik ook woede in me: wat gebeurt hier? Toen kwam die keeper van Feyenoord (Timon Wellenreuther, red.) aanrennen, met: sta op. Ja, toen werd ik echt boos. Eentje van Feyenoord zei daarna dat ik even naar mijn hoofd moest kijken, omdat er bloed zat. Toen zag ik het pas. Ik was eigenlijk gewoon boos."


Klaassen is woest op Feyenoord-doelman Wellenreuther

Klaassen hoefde uiteindelijk niet gehecht te worden, zo vertelt hij. "Het gaatje is niet zo groot, gelukkig. Er zit gewoon vaseline op nu." De Oranje-international wilde ondanks alles niet definitief stoppen met voetballen in De Kuip. "Eigenlijk was het niet zo dat ik er geen zin meer in had. Je wil ook niet weglopen, dan hebben ze je, weet je?", zegt een strijdbare Klaassen. "Dat wil je niet toelaten. Het is misschien niet het goede om op dat moment te doen. Maar als er nog iets was gebeurd, was het denk ik wel klaar."

'Terecht dat Ajax aangifte doet'
Toen hij zijn gezicht weer liet zien op het veld, werd het opleidingsproduct van Ajax ook nog eens uitgefloten door de Feyenoord-aanhang. "Ja, wat had jij dan verwacht?", countert Klaassen met een glimlach. "Je hebt het over mensen en nadenken, mensen die nadenken gooien ook niet zo'n ding. Maar dit hoort niet bij voetbal." Dat Ajax namens hem aangifte gaat doen, vindt Klaassen dan ook een goede zaak. "Terecht", luidt zijn korte reactie.

Na een paar minuten moest Klaassen zich alsnog laten vervangen. Hij kon de wedstrijd niet uitspelen door de klap tegen zijn hoofd. "Ik had toch een kloppend gevoel in mijn hoofd en moeite met focussen. Dan kan ik wel heel dapper doorgaan, maar dat heeft niet zo veel zin. Je gaat het altijd proberen", besluit hij.