Uitspraken Kuyt zitten Van Bronckhorst dwars: 'Echt niet zo gebeurd'

Uitspraken Kuyt zitten Van Bronckhorst dwars: 'Echt niet zo gebeurd'

09-04-2023 09:25
69

Het door Dirk Kuyt uitgebrachte boek Het Geloof in Succes zit Giovanni van Bronckhorst nog altijd dwars. De voormalig aanvaller schreef over het kampioensjaar van Feyenoord in 2017 onder meer dat het soms net een speeltuin was. 

Kuyt deelde meer verhalen uit de kleedkamer, maar de Rotterdamse club liet destijds al weten dat het 'zijn verhaal en vooral zijn herinneringen zijn', die niet per se de werkelijkheid reflecteren. "Ik heb het eigenlijk nooit begrepen. Het was zijn keuze om dit zo te brengen, maar het heeft wel consequenties gehad. Ik vind het gewoon jammer", reageert Van Bronckhorst in De Telegraaf.

De toenmalig Feyenoord-trainer vindt dat Kuyt heeft getoornd aan de integriteit van de kleedkamer. "Denk je dat er in dat kampioensjaar niet meer is gebeurd? Natuurlijk wel, maar die zaken hebben nooit de media gehaald. Zo hoort het ook. Je beleeft dingen met elkaar en je hebt succes met elkaar. Er staan dingen in zijn boek die echt niet zo zijn gebeurd."

Kuyt blikte in zijn boek onder meer terug op de kampioenswedstrijd tegen Excelsior. Door een 3-0 nederlaag tegen de stadgenoot moest het titelfeest worden uitgesteld. Kuyt stelde dat hij op verzoek van Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena een peptalk zou houden in de rust, maar Van Bronckhorst wilde zelf het woord nemen. 'Ik accepteerde het, maar voor mijn gevoel kwam het niet aan en de spelers hadden ook zoiets van: Dirk zou dit toch doen?', schreef hij.

Overigens belandde Kuyt in het kampioensjaar op de bank. Het leidde tot boosheid en frustratie bij de oud-aanvaller, die in Oranje nog met Van Bronckhorst samenspeelde. "Het was niet makkelijk voor Dirk op dat moment. Maar het waren wel keuzes die moesten worden gemaakt."