Ajax moet volgende zoektocht starten: hoofd jeugdopleiding Ouaali vertrekt

Ajax moet volgende zoektocht starten: hoofd jeugdopleiding Ouaali vertrekt

13-04-2023 15:02 Laatste update: 15:43
170

Ajax moet op zoek naar een nieuw hoofd jeugdopleiding. Saïd Ouaali gaat zijn aflopende contract namelijk niet verlengen in Amsterdam. Dat maakt Ajax donderdagmiddag bekend via de clubkanalen.

Vanaf 2016 is Ouaali al actief als hoofd jeugdopleiding van Ajax. Daarvoor bekleedde hij die functie op interimbasis, terwijl hij eerder werkzaam was als jeugdtrainer en coördinator van de bovenbouw bij de landskampioen. Het huidige contract van Ouaali loopt deze zomer af en hij heeft er dus voor gekozen om niet te verlengen. "Ruim 11 jaar heb ik mij samen met collega's met veel plezier ingezet voor onze jeugdopleiding, in mijn optiek nog steeds de levensader van de club", begint Ouaali in gesprek met de clubkanalen.

"In die jaren hebben we veel jeugdspelers kunnen begeleiden in hun individuele weg naar Ajax 1, iets waar ik zeer trots op ben. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het tijd is om het stokje over te dragen. Ik bedank de club en alle collega’s voor alle vertrouwen in de afgelopen jaren en blijf op afstand natuurlijk altijd verbonden met Ajax."

Ajax zal dus spoedig op zoek moeten naar een nieuwe baas van de jeugdopleiding. Recent wist het juist een aantal open plekken in de technische organisatie op te vullen, met de komst van directeur voetbalzaken Sven Mislintat en voetbalcommissaris Jan van Halst. Scout Henk Veldmate koos er zeer recent echter ook voor om de deur achter zich dicht te trekken in de Johan Cruijff Arena.