AC Milan loopt drie dagen na CL-zege averij op tegen Schouten en Zirkzee

15-04-2023 16:52
6

AC Milan is er niet in geslaagd de Champions League-overwinning op SSC Napoli (1-0) een goed vervolg te geven. Trainer Stefano Pioli besloot zaterdagmiddag tegen Bologna een aantal dragende krachten rust te geven en dat pakte niet goed uit: 1-1.

Bij Bologna begon Jerdy Schouten in de basis, Joshua Zirkzee kwam na 57 minuten als invaller binnen de lijnen. De thuisploeg schoot uit de startblokken. Al na 32 seconden pakte Bologna via spits Nicola Sansone de leiding. Het bleek gelijk het enige schot op doel voor de nummer acht van de Serie A. In een rommelige wedstrijd, waarin Milan voor rust de bovenliggende partij was, kwamen de bezoekers voor rust op gelijke hoogte.

Een kiezelharde knal van Tommaso Pobega was onhoudbaar voor de Bologna-doelman. In het tweede bedrijf wilde Pioli de zege veiligstellen en bracht hij onder meer Rafael Leão en Brahim Díaz. Zij konden het tij niet meer keren voor Milan, dat bleef steken op een gelijkspel. I Rossoneri staan op de vierde plek in de competitie, maar kunnen die plaats, die recht geeft aan Champions League-voetbal, deze speelronde kwijtraken aan Internazionale.

Dinsdag gaat Milan op bezoek bij Napoli. In Napels verdedigt Milan een 1-0 voorsprong en kan de halve finale van de Champions League worden bereikt.