LIVE-discussie: Tuchel kiest toch voor Upamecano en één Nederlander tegen City

LIVE-discussie: Tuchel kiest toch voor Upamecano en één Nederlander tegen City

19-04-2023 20:56 Laatste update: 21:00
29

Thomas Tuchel heeft wederom gekozen voor Dayot Upamecano in zijn basiself tegen Manchester City. De Fransman speelde in het heenduel een draak van een wedstrijd, maar mag het dus toch nog eens laten zien. Matthijs de Ligt en Nathan Aké zijn zoals gewoonlijk de Nederlanders bij beide ploegen.

Bij Bayern München mag Joao Cancelo weer eens in de basiself beginnen, nota bene tegen zijn oude ploeg Manchester City. De Engelse club verhuurt hem op dit moment aan de Duitsers en hij vervangt woensdagavond Alphonso Davies. Verder voerde Tuchel één andere wijziging door, Eric Maxim Choupo-Moting is weer fit genoeg om te beginnen en dat gaat ten koste van Serge Gnabry. Sadio Mané zit na het incident met Leroy Sané dus weer op de bank.

In de opstelling van Pep Guardiola zijn er nul wijzigingen te bespeuren vergeleken met de heenwedstrijd die met 3-0 werd gewonnen. Erling Haaland begint dus weer in de spits en Nathan Aké start in de verdediging. Dezelfde elf namen moeten Bayern München dus van een wonder afhouden.

De volledige opstellingen:
Manchester City: Ederson; Stones, Akanji, Dias, Ake; Rodri; De Bruyne, Gundogan, Bernardo, Grealish; Haaland.
Bayern München: Sommer; Upamecano, De Ligt, Pavard; Cancelo; Kimmich, Goretzka, Sane; Coman, Choupo-Moting, Musiala.