'Voor Brighton is er geen betere optie dan Mac Allister-kopie Kökcü'

'Voor Brighton is er geen betere optie dan Mac Allister-kopie Kökcü'

14-05-2023 09:15 Laatste update: 18:54
44

Orkun Kökcü geniet belangstelling van meerdere clubs uit de Premier League, maar vooral Brighton & Hove Albion doet er goed aan om haast te maken. Daar zou de aanvoerder van Feyenoord de ideale opvolger zijn van Alexis Mac Allister, klinkt het in #DoneDeal.

De Argentijnse wereldkampioen lijkt hard op weg naar Liverpool, waardoor The Seagulls een vervanger zoeken. "Kökcü voldoet precies aan het profiel van Mac Allister. Ik denk niet dat er een betere optie is voor Brighton om dat vertrek op te vangen", wordt gesteld in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. De Feyenoord-ster wordt zelfs als kopie van Mac Allister gezien. "Wat dat betreft zou het niet heel gek zijn, maar ik vind dat Kökcü wat hoger moet mikken."

De Turkse international heeft de afgelopen seizoenen namelijk een transformatie ondergaan bij Feyenoord. "Ook de data zeggen dat. Hij staat met stip bovenaan wat betreft progressieve passes in de Eredivisie. Hij staat op 328 dit seizoen. Jurriën Timber is verrassend de nummer twee met 267, echt wel een stuk minder. Steven Berghuis (263) en Joey Veerman (262) zijn de nummers drie en vier."

"Dat zegt denk ik heel veel over de verandering in zijn type spel. Waar hij eerst heel veel balletjes breed gaf, kun je dat nu echt niet meer zeggen. Hij heeft zich geweldig ontwikkeld", luidt de lofzang aan het adres van Kökcü. "Het is een veel completere speler geworden, maar ook aanvallend heeft hij nog meer gif gekregen. Dat zie je ook weer terug in zijn assists en goals."

Daarom zou het dus niet vreemd zijn als Kökcü hoger inzet dan Brighton. "Bij Arsenal met Odegaard en Partey, dan heb je denk ik een heel compleet middenveld", zo wordt er gespeculeerd. "Dat zou een geweldige move zijn. Maar Brighton is met De Zerbi en het type spel wel een club waar je voor zou willen spelen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!