Domper voor Ten Hag: United-middenvelder rest van het seizoen geblesseerd

Domper voor Ten Hag: United-middenvelder rest van het seizoen geblesseerd

15-05-2023 19:26 Laatste update: 19:33
10

Erik ten Hag heeft maandag een flinke tegenslag te verwerken gekregen. De manager van Manchester United ontving slecht nieuws uit de ziekenboeg. Marcel Sabitzer is namelijk de rest van het seizoen uitgeschakeld. 

Sabitzer kwam afgelopen winter op huurbasis over van Bayern München. Hij bleek een aanwinst voor het middenveld van United, maar raakte onlangs tijdens het duel met West Ham United geblesseerd aan zijn knie. Die blessure houdt hem tot het einde van het seizoen aan de kant, zo meldt de club. 

Ten Hag deed de afgelopen maanden in totaal achttien keer een beroep op Sabitzer. De Oostenrijker werd belangrijk toen Casemiro geschorst was en Christian Eriksen kampte met een blessure. 

United, dat afgelopen zaterdag met 2-0 won van Wolverhampton Wanderers, speelt nog drie competitieduels. Daarin verdedigt het de vierde plek, die recht geeft op een felbegeerd Champions League-ticket. Liverpool, dat vier punten minder heeft, is de naaste achtervolger. Op 3 juni staat ook de finale van de FA Cup nog op het programma. Dan is Manchester City de tegenstander.