Na Nagelsmann haakt nog een concurrent van Slot af bij Spurs: 'Blijf zeker hier'

Na Nagelsmann haakt nog een concurrent van Slot af bij Spurs: 'Blijf zeker hier'

17-05-2023 14:28 Laatste update: 14:39
97

Na Julian Nagelsmann wordt ook Xabi Alonso niet de nieuwe trainer van Tottenham Hotspur. De Spaanse trainer van Bayer Leverkusen heeft aangegeven dat hij zeker in Duitsland blijft. Het lijstje concurrenten voor Arne Slot dunt daarmee meer en meer uit.

De Spaanse coach heeft een contract tot 2024 in Leverkusen en die wil hij graag uitdienen. "Ik blijf zeker hier volgend seizoen. Ik ben heel erg blij met dit team en het vertrouwen dat de club mij geeft", luidt de conclusie van Alonso tijdens een persconferentie. Meerdere topclubs, waaronder Tottenham Hotspur waren erg geïnteresseerd om hem als coach aan te stellen.

Wedden

Meer odds

Voor Tottenham Hotspur worden de opties dus minder. De club begon met een lijstje van vijf potentiële coaches, waaronder Nagelsmann en Alonso die nu zijn afgehaakt. Luis Enrique (clubloos), Ange Postecoglou (Celtic) en Slot zijn nu de drie overgebleven kandidaten. 

Of Slot daadwerkelijk een reële kandidaat is voor Tottenham is nog maar de vraag. De Nederlandse trainer kan bij Feyenoord een verbeterd contract gaan tekenen liet Dennis te Kloese weten en de coach zou ook zeker open staan voor een langer verblijf bij de club. Volgens The Telegraph ligt er een contract klaar voor de Nederlander, waarbij hij 3,4 miljoen euro per jaar kan verdienen in Rotterdam.