Nieuwe wending in Belgische titelstrijd: Antwerp van Van Bommel verliest van Club

Nieuwe wending in Belgische titelstrijd: Antwerp van Van Bommel verliest van Club

21-05-2023 15:28
3

De titelkansen van Royal Antwerp FC hebben een serieuze knauw gekregen. De ploeg van Mark van Bommel werd zondag de voet dwars gezet door Club Brugge: 2-0.

Antwerp knokte zich een week geleden nog naar een 3-2 zege op de uittredend kampioen door een late goal van Arthur Vermeeren. In het Jan Breydelstadion koos Van Bommel onder meer voor Calvin Stengs, Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen. Die laatste was na een halfuur dicht bij de openingstreffer, maar hij schoot hoog over het doel van keeper Simon Mignolet.

Veel meer speelden de behoudende teams voor rust niet klaar, maar in de tweede helft kreeg Antwerp al snel een tik te verwerken. Casper Nielsen schoot in de 51e minuut raak voor Club Brugge uit een voorzet van Bjorn Meijer, die net als Noa Lang een basisplaats had. De Deen trof tien minuten later zelfs nog een keer toe. Die klap kwam Antwerp niet meer te boven, hoewel onder meer Gyrano Kerk inviel.

Voor The Great Old staat de koppositie op het spel. Union Sint-Gillis heeft slechts één puntje minder en kan later zondag passeren bij winst op KRC Genk.