'Feyenoord maakt einde aan ongelukkig huwelijk: Belg vertrekt naar Helsinki'

'Feyenoord maakt einde aan ongelukkig huwelijk: Belg vertrekt naar Helsinki'

01-07-2023 09:13
50

Feyenoord gaat definitief afscheid nemen van Francesco Antonucci. De 24-jarige Belg staat op het punt om een contract te tekenen bij HJK Helsinki, meldt de Finse krant Ilta-Sanomat.

Antonucci speelde in de jeugd van onder meer Anderlecht, Ajax en AS Monaco. Die laatste club verhuurde de spelmaker aan FC Volendam, voordat Feyenoord 2,2 miljoen euro voor hem betaalde in 2020. Van een doorbraak in De Kuip kwam het nooit. Hij speelde slechts één duel in de hoofdmacht van de Rotterdammers.

Feyenoord verhuurde Antonucci de afgelopen twee seizoenen opnieuw aan Volendam. In tegenstelling tot zijn eerste periode was hij echter geen vaste waarde meer in het vissersdorp. Dit seizoen speelde hij zeventien Eredivisie-duels, waarvan tien als basisspeler. Daarin scoorde hij twee keer en gaf hij één assist.

Nu verruilt Antonucci Feyenoord definitief voor Helsinki. Die club eindigde afgelopen seizoen als tweede in eigen land en begint op 12 juli al aan de voorrondes van de Champions League. Of de Rotterdammers een transfersom ontvangen, is niet duidelijk. De aanvallende middenvelder had nog een contract voor één jaar.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!