Update: Xhaka verlaat Arsenal voor Bundesliga-rentree en maakt ruimte voor Rice

Update: Xhaka verlaat Arsenal voor Bundesliga-rentree en maakt ruimte voor Rice

06-07-2023 15:30 Laatste update: 18:56
23

Granit Xhaka verruilt Arsenal voor Bayer Leverkusen. De dertigjarige middenvelder heeft bij Die Werkself zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2028, meldt de Duitse tak van Sky.

Xhaka was zelf al een tijdje persoonlijk rond met Leverkusen. Woensdagavond kwamen beide clubs tot een akkoord. Naar verluidt stapt de Zwitser voor een totaalbedrag van 25 miljoen euro over. De verwachting is dat Xhaka deze donderdag nog officieel gepresenteerd wordt door zijn nieuwe werkgever.

Vanuit de jeugdopleiding en via Borussia Mönchengladbach kwam Xhaka in 2016 bij Arsenal terecht. Daar groeide hij uit tot aanvoerder en steunpilaar op het middenveld. In totaal speelde hij 297 officiële duels voor The Gunners, waarin hij 23 keer scoorde en 29 assists gaf. In dienst van Arsenal won Xhaka twee keer de FA Cup en tweemaal de Engelse supercup.

Arsenal heeft al voorgesorteerd op het vertrek van Xhaka. Declan Rice maakt voor een Premier League-record de overstap naar Noord-Londen. Ook Jurriën Timber wordt spoedig gepresenteerd.

Update: Granit Xhaka heeft Arsenal definitief verruild voor Bayer Leverkusen. Beide clubs bevestigen de transfer donderdagavond. De Zwitser trekt na zeven jaar de deur achter zich dicht bij The Gunners, waar hij ruimte maakt voor topaankoop Declan Rice. Xhaka speelde eerder in Duitsland voor Borussia Mönchengladbach.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!