'Van Hooijdonk verrast door besluit Motta: spits niet welkom bij Bologna'

'Van Hooijdonk verrast door besluit Motta: spits niet welkom bij Bologna'

11-07-2023 14:47
128

Sydney van Hooijdonk is overbodig bij Bologna. De 23-jarige spits hoeft zich woensdag niet te melden, wanneer de Italianen aan de voorbereiding beginnen. Dat meldt Voetbal International.

Volgens het weekblad was Van Hooijdonk verrast door de boodschap. Hij dacht in de voorbereiding aan te sluiten bij de selectie van de Serie A-club. "Bologna wil dat ik meega op trainingskamp", vertelde hij vorige week nog. Daar steekt trainer Thiago Motta op het laatste moment een stokje voor. Hij heeft laten weten dat de Nederlander niet welkom is en een transfer mag maken.

Van Hooijdonk heeft nog een contract tot medio 2025. Bologna hoopte op een transfersom van zo'n acht miljoen euro, maar door het besluit van Motta lijkt dat bedrag flink lager uit te vallen. De afmaker kwam in 2021 transfervrij over van NAC Breda. De afgelopen anderhalf jaar speelde hij op huurbasis voor sc Heerenveen. Het voorbije seizoen scoorde hij zestien keer in de Eredivisie.

In tegenstelling tot Van Hooijdonk zijn Jerdy Schouten, Joshua Zirkzee en aanwinst Sam Beukema wel van de partij op het trainingskamp van Bologna.