Update: 'Feyenoord pikt Amerikaans talent op bij oude club van Te Kloese'

Update: 'Feyenoord pikt Amerikaans talent op bij oude club van Te Kloese'

18-07-2023 13:12 Laatste update: 29-07-2023 13:34
51

Feyenoord heeft zijn zinnen gezet op een talent van Los Angeles Galaxy. De zeventienjarige Paulo Rudisill moet de overstap maken naar Rotterdam, meldt 1908.nl.

Rudisill is een tweebenige aanvallende middenvelder. Hij is geboren in de Verenigde Staten, maar heeft ook een Italiaans paspoort. Daardoor komt hij in aanmerking voor een plekje in de jeugdopleiding van Feyenoord. De Nederlandse kampioen zou al concreet zijn.

Rudisill is geen onbekende voor Feyenoord. Toen het O18-elftal van de Rotterdammers op bezoek was in Mexico speelde hij als stagiair al eens mee in een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Pachuca FC. Het Amerikaanse talent maakte een goede indruk en scoorde met het hoofd uit een hoekschop. Ook gaf hij een assist achter het standbeen langs.

Van een doorbraak bij LA Galaxy kwam het nog niet. Feyenoord-directeur Dennis te Kloese was voor zijn komst naar De Kuip werkzaam bij de MLS-club, waardoor de lijntjes kort zijn. Bij de Rotterdammers moet Rudisill in eerste instantie aansluiten bij de O18 of de O21.

Update: Feyenoord gaat zich daadwerkelijk versterken met Paulo Rudisill, meldt 1908.nl. Het Amerikaanse talent, die ook een Italiaans paspoort heeft, komt over van LA Galaxy. Hij is dit weekeinde al op Varkenoord gesignaleerd. De tweebenige aanvallende middenvelder komt bij Feyenoord in aanmerking voor de O18 en O21.