AZ geeft voorbereiding goed vervolg met zege op Premier League-degradant

AZ geeft voorbereiding goed vervolg met zege op Premier League-degradant

29-07-2023 18:12
95

AZ heeft zaterdagmiddag gewonnen van Southampton. De ploeg van trainer Pascal Jansen werkte in Zuid-Engeland een oefenduel af met de Premier League-degradant. 

AZ kent vooralsnog een uitstekende voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Alkmaarders speelden gelijk tegen Shakhtar Donetsk en Norwich City en wonnen al van Club Brugge en Lech Poznán. Ook Southampton moest er aan geloven. Met onder andere Jesper Karlsson en Riechedly Bazoer als centrale verdediger begon AZ prima aan het duel. 

Eerstgenoemde kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar stuitte op doelman Gavin Bazunu. Halverwege de tweede helft was het raak. Mayckel Lahdo, die Jansen werd gebracht als invaller, nam de treffer voor zijn rekening. De nummer vier van het afgelopen Eredivisie-seizoen had nog vaker kunnen scoren, maar het bleef bij 1-0. 

AZ speelt op zaterdag 5 augustus nog één oefenwedstrijd. Dan is Bologna de tegenstander. Op 13 augustus begint de club aan het nieuwe Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.