'Ajax neemt risico in potentiële Sutalo-deal: eisenpakket Dinamo Zagreb bekend'

'Ajax neemt risico in potentiële Sutalo-deal: eisenpakket Dinamo Zagreb bekend'

29-07-2023 19:26
160

Ajax neemt een risico in de onderhandelingen met Dinamo Zagreb over een transfer van verdediger Josip Sutalo, schrijft Voetbal International. De komst van de 23-jarige Kroaat laat lang op zich wachten, wat het voor andere geïnteresseerde clubs mogelijk maakt de deal te kapen.

Het is geen geheim dat Ajax de selectie graag wil versterken met Sutalo. Technisch directeur Sven Mislintat reisde onlangs al af naar Kroatië voor gesprekken met de clubleiding van Dinamo Zagreb en Sutalo en diens zaakwaarnemer. Een openingsbod van achttien miljoen euro werd afgewezen, maar de onderhandelingen zijn nog altijd gaande. 'Die onderhandelingen gaan over geld én over tijd', schetst VI.

'Dinamo heeft vroegtijdig bij Ajax neergelegd dat het Sutalo wil gebruiken in de voorronden van de Champions League. Willen de Amsterdammers Sutalo toch al eerder in huis halen? Dan gaat de transfersom omhoog', klinkt het. Ajax blijft vooralsnog geduldig en dat geduld brengt een risico met zich mee. Zolang er geen akkoord is bereikt, kunnen kapers op de kust toeslaan. 

Ajax moet haast maken, voor de toekomst van de nummers twee en drie op de lijst al bekend zijn. 'Het moment lijkt te naderen waarop Ajax deadlines stelt aan zijn eerste doelwitten en bij het verstrijken doorschakelt naar andere targets.'