'Ajax en Mislintat pakken door en maken ook werk van Stuttgart-verdediger'

'Ajax en Mislintat pakken door en maken ook werk van Stuttgart-verdediger'

02-08-2023 08:53 Laatste update: 09:03
345

Ajax trapt het gaspedaal in op de transfermarkt. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat wil VfB Stuttgart-verdediger Hiroki Ito naar Amsterdam halen, meldt De Telegraaf woensdagochtend.

Ajax ziet in de 24-jarige Japanner de ideale back-up voor Jorrel Hato. Mislintat hoopt hem over te nemen van zijn oude werkgever, maar lijkt wel fors in de buidel te moeten tasten. Ito heeft een transferwaarde van zestien miljoen euro. Het is de vraag of de Amsterdammers zo'n bedrag op tafel willen leggen, schrijft de krant. Ajax onderzoekt daarom ook andere opties. 

Ito ligt nog tot medio 2025 vast bij Stuttgart. De Bundesliga-club pikte hem twee jaar geleden voor slechts één ton op bij Júbilo Iwata in zijn geboorteland. De linksbenige mandekker, 1.88 meter lang, groeide inmiddels uit tot een vaste waarde. Het afgelopen seizoen kwam de tienvoudig Japans international tot dertig duels in de Bundesliga, waarvan 29 als basisspeler.

Het bleef deze zomer lang rustig bij Ajax, maar na de uitgaande transfers van Jurriën Timber en Calvin Bassey en het transfervrije vertrek van Dusan Tadic lijkt Mislintat het gaspedaal in te trappen. De Amsterdammers hebben Manchester City-vleugelaanvaller Carlos Borges en Eintracht Frankfurt-doelman Diant Ramaj zo goed als binnen.

Daarnaast kwam de interesse van Ajax in Ian Maatsen naar buiten. Eduard Spertsyan en Anton Gaaei prijken ook nog altijd op het verlanglijstje in de Johan Cruijff Arena, net als een extra spits.