Sneijder verschaft duidelijkheid over Ajax-rol, maar twijfelt: 'Heeft er ingehakt'

Sneijder verschaft duidelijkheid over Ajax-rol, maar twijfelt: 'Heeft er ingehakt'

02-08-2023 14:37
83

Wesley Sneijder tekende woensdag de vrede met de F-Side, maar of hij daadwerkelijk terugkeert bij Ajax weet hij nog niet. De recordinternational bevestigt wel dat hij al gesproken heeft met trainer Maurice Steijn.

Sneijder is dan ook in beeld voor een rol in de technische staf van Ajax. Het gaat niet om een bestuurlijke functie. Of de voormalig spelmaker aan de slag gaat bij Ajax, weet hij desondanks nog niet. "Ik ben nu in het buitenland", reageert hij tegenover ESPN. "De privésituatie met mijn moeder heeft er behoorlijk ingehakt."

"Ik heb inderdaad gesprekken gehad bij Ajax, ook met Maurice Steijn", vervolgt Sneijder. "Het gaat dan over een rol als assistent-trainer. Niet een rol in de directie. Maar ik weet het nog niet. Ik ga nu alles op een rijtje zetten." 

De F-Side verzette zich eerder nog tegen een terugkeer van Sneijder, die zich weinig geliefd maakte met een spottend video, waarin hij openlijk zijn liefde voor Utrecht betuigde. Daarvoor bood hij inmiddels zijn excuses aan. De fanatieke aanhang zette daarop de deur voor hem open.

Momenteel fungeren Hedwiges Maduro, Saïd Bakkati en Richard Witschge al als assistenten van Steijn.