'Heerenveen heeft spits binnen: man van 14 goals moet Van Hooijdonk doen vergeten'

'Heerenveen heeft spits binnen: man van 14 goals moet Van Hooijdonk doen vergeten'

02-08-2023 16:47 Laatste update: 17:03
65

SC Heerenveen heeft een nieuwe spits: Ion Nicolaescu. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De 24-jarige Moldaviër komt over van het Israëlische Beitar Jerusalem en tekent een meerjarig contract in Friesland. 

De LC weet dat Nicolaescu komende zaterdag afreist naar Nederland. Hij zal dan toeschouwer zijn bij het vriendschappelijke duel van Heerenveen met het Franse FC Metz, alvorens hij zelf definitief aansluit bij de selectie van trainer Kees van Wonderen. Heerenveen heeft de komst van Nicolaescu nog niet wereldkundig gemaakt, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. 

De Friezen waren naarstig opzoek naar een nieuwe spits. Nadat Sydney van Hooijdonk, afgelopen seizoen goed voor zestien competitiedoelpunten, vertrok, stond er met Daniel Karlsbakk slechts één centrumaanvaller onder contract. 

Nicolaescu, die in 34 wedstrijden voor Moldavië twaalf keer doel trof, speelde afgelopen jaargang twintig competitieduels voor Beitar Jerusalem. Daarin was hij goed voor veertien goals en veertien assists, waarmee hij op de derde plek eindigde in het Israëlische topscorersklassement. De spits is na Charlie Webster en Denzel Hall de derde zomeraanwinst voor Heerenveen, dat op zaterdag 12 augustus aan het nieuwe Eredivisie-seizoen begint met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.