PEC strikt vleugelaanvaller met Ajax-verleden: 'Een echte flankspeler'

PEC strikt vleugelaanvaller met Ajax-verleden: 'Een echte flankspeler'

02-08-2023 18:25
23

PEC Zwolle heeft Divaio Bobson aangetrokken. De negentienjarige vleugelspeler komt over van Eintracht Frankfurt en tekent bij de promovendus een contract voor twee jaar. 

De in Barcelona geboren Bobson speelde in het verleden liefst tien jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Tussen 2012 en 2022. Gedurende die periode kwam hij ook uit voor diverse jeugdelftallen van Oranje. Vorig jaar vertrok hij uit Amsterdam om aan de slag te gaan in Duitsland bij Eintracht. Daar speelde de rechtervleugelaanvaller zijn wedstrijden in het tweede elftal, waarvoor hij in 29 duels tien keer doel trof.  

"Met Divaio halen we een zeer talentvolle buitenspeler naar Zwolle", aldus technisch directeur Marcel Boudesteyn in een bericht op de clubkanalen. "Hij heeft veel snelheid, geldt dan ook als een echte flankspeler en is bovendien uit het juiste hout gesneden. We hebben er alle vertrouwen in dat Divaio bij ons de volgende stop in zijn ontwikkeling kan zetten."

Ook Bobson zelf is enthousiast om aan te sluiten bij de ploeg van trainer Johnny Jansen. "PEC Zwolle heeft meermaals laten zien een fantastische club te zijn voor spelers om zich te kunnen ontwikkelen. Ik ben heel blij met mijn transfer en de kans die de club mij geeft om in de Eredivisie te spelen. Ik zal er alles aan doen om hier te slagen en succesvol te zijn met PEC Zwolle."